בציר ביקב YA

בציר 2022

זמן הבציר – הזמן הכי שמח ביקב YA. זהו תו סיום לכל התהליך שעברו הגפנים במהלך השנה לקראת הפיכתם ליין.

תקופת הבציר זוהי תקופה המתחילה בזמן הבשלת הענבים כאשר לכל זן ענבים יש את זמן ההבשלה שלו. תקופה זו מסתיימת לאחר אחסון היין בחביות. לתקופה זו יש השפעה עיקרית על אופיו וטעמו של היין. החשוב ביותר זה לדעת מתי לבצור את הגפן. אצלנו ביקב  YA, רוב הבציר מתרחש בין אוגוסט לאוקטובר.

מועד הבציר נקבע לפי רמת ההבשלה כמות הסוכר ורמת החומציות של הענבים. הענבים צריכים להגיע לרמת בשלות אופטימלית על מנת לייצר יין משובח.

מתי בוצרים בשעות הבוקר המוקדמות כשהאוויר והענבים עדיין קרירים.

בציר ידני – אנו ביקב YA בוחרים את האשכולות בקפידה, חותכים את האשכולות מהגפן ידנית באמצעות מזמרה ומעבירים למיכל האיסוף.

שתף עם החברים שלך

דילוג לתוכן