התאמת יין לאוכל – איך בוחרים את היין הנכון לארוחה

יקב YA

רבות מדובר על התאמת יין לאוכל. קיימים אינספור מאמרים, כתבות ופוסטים בנושא ברחבי הרשת ובספרי אוכל שונים. אבל האמת היא, שאין כלל מדע מדוייק או הגדרות מוחלטות להתאמת יין לאוכל.

בסוף הכל עניין טעם אבל גם קצת ניסיון שנרכש על ידי אחרים לפניכם.

אז אם אתם רוצים לשדרג את הידע שלכם בהתאמת יין לאוכל לקראת הארוחה הבאה, אנו ביקב YA מגישים לכם מספר טיפים שימושיים שיעזרו לכם בהתאמת יין לאוכל.

  1. יצירת ניגודים

צרו ניגוד או משקל נגדי למרכיב באוכל בעזרת מרכיב ביין (או להפך), כמו שילוב של מאכל קרמי ועשיר עם יין חד וחמצמץ.

  1. התאמה לפי צבעים

דרך אחת להצליח כמעט תמיד בשילוב יין לאוכל היא ללהתאים לפי צבעים.
כך למשל למאכלים ירוקים או צהובים כמו ירקות או עוף, אפשר להתאים יינות בהירים שיש להם צבע בהיר ואופי צעיר, צמחי ועשבוני או אופי של הדרים ירוקים.
כך גם לגבי ורודים ואדומים. אפשר להתאים יין אדום למנת בשר עשירה או יין ורוד למנת סלמון.

  1. התאימו את היין לרוטב ולא לבשר / דג

בחרו את היין לפי שילוב הטעמים המוצלח ביותר לטעמכם עם הרוטב של המנה.
רוטב המנה מכתיב את הטעם שלה ולכן חוב לתת יותר דגש להאמת היין לרוטב מאשר לשאר רכיבי המנה.

  1. אוכל מלוח עם יין מתוק או חומצי

אוכל מלוח יכול לגרום ליינות מעט מתוקים להרגיש אפילו יותר מתוקים, למליחות יש גם התאמה טובה עם חומציות.
הדבר הכי גרוע בשילוב מאכל מלוח הוא יין טאניני-  מליחות מדגישה את הטעם הטאניני המר ויכולה להרוס את החוויה.

  1. היין צריך להיות מתוק יותר מהאוכל

היין צריך להיות מתוק באותה מידה של האוכל(או יותר), אם לא נשמור על כלל זה היין ירגיש לנו חלש וללא טעם.  יינות מתוקים יכולים להתאים בצורה טובה למאכלים חריפים בכדי לאזן אותם, או עם מאכלים מלוחים בכדי ליצור ניגוד מעניין (פורט עם גבינה מלוחה מתאים כמו גלידה מתוקה עם רוטב מלוח). יינות מתוקים ישתלבו היטב עם מאכלים עשירים כמו כבד אווז.

שתף עם החברים שלך

דילוג לתוכן