1. נתחיל בפקק החמקני. האם פקק שעם מראה כמה היין איכותי? התשובה היא, לא!
מעל 90% מהיין המיוצר בעולם נועד לצריכה מהירה, זאת אומרת, שיגמרו לשתות את הבקבוק סמוך לזמן היצור. בדיוק מסיבה זו, פקקי שעם לא חייבים להיות בשימוש לאחר מכן. ישנם פקקים סינטטיים ואחרים שלרוב היינות, גם היקרים, מספיקים.
לכן, פקק השעם נועד לאפשר ליין לנשום. ונשימה כזו מתאפשרת בתהליך יישון יין. יישון יין הוא תהליך אחסון ארוך טווח במטרה לשפר את מרכיבי היין, אבל זה קורה כשמראש מייעדים את היין לתהליך הזה.
2. קיבלתם יין בחג, איפה תשמרו אותו? רצוי לדעת – מה שהכי מזיק ליין זה חום. אם אין לכם איפה לשמור יין בבית בלי שיתחמם, שימו אותו במקרר. זה לא מומלץ, אבל זה הכי פחות גרוע ליין. במיוחד במג אוויר חם כמו בישראל. אם היה לכם מקרר יין או מרתף ינות, אז הסיפור יהיה אחר כמובן, אבל לא כולנו מחזיקים שטח דירה ומספיק שטרות בכיס.
3.ציין אדום נחשב למשקה בריא מאוד: מחקרים שונים קבעו כי לצרכני יין יש סיכוי נמוך יותר ללקות בשבץ מאשר לאלו שלא שותים אותו. בנוסף, צריכת יין אדום מורידה את הסיכוי לפתח סכרת מסוג 2 ב-30%. וכמובן שלא מומלץ להגזים בשתיית יין בכל מקרה.
4. אז איך צריך לאחוז כוס יין באמת? ובכן, יש שתי דרכים – הנכונה והשגויה. הדרך הנכונה היא מ"גזע" הכוס. למה? כדי להפחית את החשיפה של המשקה לחום שנפלט מכף היד שלכם ולהשאיר אותו בטמפרטורה האופטימלית – הדרך השגויה היא כמובן, כל שיטה אחרת.
5. הדרך הטובה ביותר לאכסן יין היא כאשר הבקבוק מאוזן. זאת כיוון כשהבקבוק עומד הרבה זמן, פקק השעם עלול להתייבש, להצטמק ובסופו של דבר, ליפול פנימה. לכן, מומלץ מאוד לאכסן את הבקבוקים בשכיבה, כך שהנוזל שומר על תקינות השעם.